Vanaf nu vind je in Gynzy de nieuwe Werelden van grammatica. In dit nieuwe vak kunnen leerlingen de taalkundige en redekundige ontleding oefenen.

Eindelijk is het zo ver, zoals eerder aangekondigd is het vak grammatica toegevoegd aan de verwerkingssoftware van Gynzy. Een aantal van de grammatica-leerdoelen was al te vinden in het eiland ‘Begrippen’ van de Wereld spelling omdat deze nodig zijn voor de spelling van bijvoorbeeld werkwoorden. Net als woordenschat wordt grammatica in de Gynzy Werelden aangeboden. Zo is het eenvoudig toegankelijk gemaakt voor iedereen.

De bestaande grammatica-leerdoelen zijn uitgebreid met veel nieuwe opgaven en er zijn een aantal nieuwe doelen toegevoegd voor meer uitdaging. Zo kunnen de leerlingen onder andere oefenen met de 3F-leerdoelen verwijswoorden ze/hun/hen, koppelwerkwoord en naamwoordelijk gezegde. Bekijk ook de visuele leerlijn van grammatica.

 

 

Omdat grammatica veel steunt op de juiste definities van de functies van woorden en zinsdelen is er ook veel aandacht besteed aan (kleurrijke) hints.

De leerlijnen van spelling en grammatica overlappen, dus kun je voor het instellen van het startniveau van grammatica dezelfde knop als spelling gebruiken.