Om je zo goed mogelijk te helpen met het starten van het nieuwe schooljaar, hebben we alle handige informatie en tips voor je verzameld op deze pagina. Met het onderstaande menu kun je gericht zoeken naar de informatie die voor jou het meest relevant is.

Nieuwe gebruiker Ervaren gebruiker Beheerder
Bord Kids Verwerking Kids Verwerking
Klik hier
Klik hier
Klik hier
Klik hier
Klik hier
Klik hier

Beheerder
Zo word je beheerder
Er zijn twee manieren om beheerder te worden binnen Gynzy:

 • Je neemt contact met ons op (support@gynzy.com of 040 4020907) en geeft de naam en het e-mailadres van de beheerder door, evenals het brinnummer van de betreffende school.
 • De huidige beheerder draagt het beheer over op de volgende manier:
  • Ga naar de Schooladministratie site en log in.
  • Kies in de rechterbovenhoek voor ‘Account’ en pas hier het e-mailadres waarmee je geregistreerd staat aan naar het e-mailadres van de nieuwe beheerder.
  • Klik op ‘Aanpassen’ nadat je de nieuwe informatie ingevuld hebt. De nieuwe beheerder krijgt nu een automatisch bericht van de aanpassing. Hierin staat vermeld wat de gebruikersnaam en het wachtwoord is om in te kunnen loggen.

Inloggen
De schooladministratie site kun je vinden via schools.gynzy.com. Een link naar de schooladministratie site is ook te vinden onderin de Gynzy website onder de link: ‘Schooladministratie Site’.

(Belangrijk om te weten: De login gegevens van de Schooladministratie site kunnen anders zijn dan de login gegevens van je Gynzy account.)

Dit kun je als beheerder
Als Gynzy beheerder kun je gebruikers toegang geven tot de schoollicentie, en kunnen abonnement van partners zoals Benny Vreden en Nieuwsbegrip beheerd worden.

Desktop schoolbreed uitrollen
Gynzy Desktop Informatie voor Beheerders

Goed om te weten
Als beheerder heb je alleen bevoegdheden binnen de schooladministratie site. Je kan naast een beheerdersaccount ook een gebruikersaccount hebben. Binnen Gynzy heb je hier echter geen extra beheerders-voordelen mee. Let daarom op het volgende:

 • Lessen/schoolmap beheren kunnen alleen leerkrachten. Het is niet mogelijk om als beheerder de schoolmap te beheren/ordenen.
 • Klaarzetten van leerlingen/methodes in het tabblad Kids kunnen alleen leerkrachten. Als beheerder kun je niet alle leerlingen alvast importeren en klaarzetten voor de leerkrachten.

Nieuw – Aan de slag met het bord
Welkom bij Gynzy! Om aan de slag te gaan bij Gynzy ga je naar www.gynzy.com en log je in met jouw account. Heb je nog geen account? Dan kun je deze hier aanmaken.

Mijn profiel
In je profiel vind je jouw accountgegevens. Klik rechtsboven op je naam en ga naar ‘Mijn profiel’. Hier kun je jouw gegevens beheren.

Instructies
Aan de linkerkant zie je verschillende tabbladen. Ga naar het tabblad Bord om zelf lessen te maken, gebruik te maken van handige mini’s en nog veel meer. Onder het tabblad Tools vind je alle tools en lessuggesties die je kan gebruiken bij je instructie op het digibord.

 • Kijk hier voor handige instructievideo’s.
 • Kijk hier voor de uitgebreide handleiding.

Mijn lessen
In het tabblad Mijn lessen zie je ofwel één map of twee:

 • Mijn lessen: Hier vind je jouw opgeslagen lessen.
 • Schoolmap: Als je gekoppeld bent aan een school heb je ook toegang tot de schoolmap. Lessen die in deze map worden opgeslagen zijn zichtbaar voor alle gebruikers binnen de school.

Meer informatie over lessen:

Desktop
Gynzy Desktop is het vertrouwde Gynzy, maar dan op je desktop en met een aantal extra mogelijkheden. Schrijf op websites en programma’s, zet er mini’s bij of sleep afbeeldingen in je les. Download hier de desktop.

Nieuw – Aan de slag met Kids
Onder het tabblad Kids kun je jouw leerlingen zelfstandig aan de slag zetten met Gynzy.

Als je naar het tabblad Kids gaat volg je allereerst een paar stappen. Zo verzamelen we alvast de belangrijkste gegevens om Gynzy Kids optimaal te kunnen gebruiken.

Bij stap 3 maak je minimaal één groep aan. Hier koppel je straks je leerlingen aan. Huiswerk opgeven en taken klaarzetten kan vervolgens per groep. Maak je gebruik van ParnasSys? Dan is deze aangemaakte groep na het doorlopen van de stappen overbodig en mag dan weer verwijderd worden.
Bij de laatste stap kun je jouw leerlingen gaan importeren. Dit kan op verschillende manieren. Maak je gebruik van ParnasSys? Dan raden we aan een ParnasSys koppeling te leggen. Jouw groep wordt dan automatisch geïmporteerd. Ga vervolgens naar ‘Groepen wijzigen’ om de handmatig aangemaakte groep te verwijderen (deze is anders dubbel).

 

Verschillende manieren van leerlingen toevoegen

 • ParnasSys groepen: Indien je school gebruik maakt van ParnasSys kun je hier jouw leerlingen eenvoudig en snel koppelen. Vul het brinnummer van jouw school in om een koppeling te maken.
 • EDEX bestand importeren: Leerlinggegevens worden door je leerlingvolgsysteem opgeslagen onder de naam EDEXLL.txt. Kies het bestand op je computer om de data in Gynzy Kids te gebruiken.
 • Leerlingen zoeken: Zoek hier naar Kids accounts die al bestaan in het archief van de school.
 • Leerlingen handmatig toevoegen: Vul hier de voornaam en achternaam in van de leerlingen om de leerlingen handmatig toe te voegen. Als de naam van de leerling al bekend is binnen de school dan kun je hierop klikken. Zo maak je geen dubbele accounts aan.

Wachtwoorden printen
Elke leerling krijgt een eigen account met een unieke inlognaam en pincode. Hiermee kunnen ze inloggen op www.gynzykids.com. Je kunt eenvoudig een lijst printen met strookjes die je kan uitdelen in de klas. Ga hiervoor naar ‘Mijn leerlingen’, ‘Leerlingbeheer’, ‘Opties’, ‘Wachtwoorden printen’.

Let op! Print alleen de wachtwoorden in de browser, en niet in de desktop (je dient namelijk ingelogd te zijn in de browser om de wachtwoorden te kunnen printen).

Wat kan ik met Gynzy Kids?
Snel aan de slag? Dan vind je hier een korte instructie.
Uitgebreide informatie over Gynzy Kids vind je in de Gynzy Kids handleiding.

Gynzy Kids ouderbrief
Wil je ouders informeren dat leerlingen thuis aan de slag gaan met Gynzy Kids? Dan hebben we alvast een ouderbrief opgesteld. Download de brief hier.

Nieuw – Aan de slag met verwerking
Ga je aan de slag met Gynzy digitale verwerking? Dan is het belangrijk om de basisstappen van het kopje Kids te doorlopen. Hier maak je namelijk je groep met leerlingen aan. Staat jouw klas paraat? Dan kun je jouw methode en/of de Gynzy werelden gaan koppelen.

Methode toevoegen of zonder methode werken
Klik op het tabje ‘Verwerking’ en kies ‘Voeg verwerking toe’. Kies je gewenste methode en leerjaar en selecteer een groep waaraan je de verwerkingssoftware wil koppelen. Als je in de Werelden wil werken, dus zonder methode, kies dan voor de optie ‘Ik wil zonder methode werken’ in de lijst met methodes..Als je een methode gekoppeld hebt wordt deze automatisch beschikbaar voor de leerlingen die in de groep staan waar de methode aan gekoppeld is.

 

Adaptiviteit aan of uit
Als je jouw methodes gekoppeld hebt kun je er zelf voor kiezen de adaptiviteit aan te zetten. Kies ‘Verwerking aanpassen’ en klik ‘Wijzigen’ onder de methode die je aan wil passen. Hier kun je het vinkje ‘Adaptiviteit’ aan of uitvinken. Adaptief werken staat standaard uit. Lees hier wat adaptiviteit betekent binnen Gynzy.

Resultaten automatisch naar ParnasSys
Een koppeling met ParnasSys brengt vele voordelen met zich mee. Zo kun je de behaalde resultaten in Gynzy automatisch opslaan in ParnasSys! Wil je hiervan profiteren? Dan moet je deze functie activeren. Kies ‘verwerking aanpassen’ en klik ‘Wijzigen’ onder de methode die je aan wil passen. Klik het vinkje aan onder ‘Beoordelingen’. Dit dien je apart per vakgebied en per leerjaar in te stellen voor je Parnassys-groep(en) bij de methode of bij de werelden.

Handleidingen
Snel aan de slag of juist meer informatie over hoe je de verwerking in de praktijk kunt inzetten? In Gynzy vind je een Didactisch handboek met tips en handreikingen over welke keuzes je moet maken en hoe je de verwerking in kunt zetten. Daarnaast zijn er ook Quick guides met stappenplannen die je snel op weg helpen.

Verantwoording
In onze verantwoording lichten we verschillende aspecten van de software toe. Hierbij wordt telkens toegelicht wat de beoogde effecten zijn van de achterliggende onderwijskundige en didactische keuzes. Je vindt de verantwoording hier.

Gynzy verwerking ouderbrief
Wil je ouders informeren dat leerlingen thuis aan de slag gaan met Gynzy verwerking? Dan hebben we alvast een ouderbrief opgesteld. Download de brief hier.

Startniveau leerlingen instellen
Bij verwerking kun je per leerling het startniveau instellen. Dit startniveau zorgt ervoor dat de leerling kan starten op het niveau van het leerjaar waarin de leerling instroomt. Dit is dus alleen nodig wanneer een leerling nog niet eerder met Gynzy verwerking heeft gewerkt of instroomt in een groep hoger dan groep 4.

Ervaren – Aan de slag met Kids
Welkom terug! Net als vorig jaar hebben we ook dit jaar jouw leerlingen gearchiveerd om het nieuwe schooljaar fris te starten. Meer informatie over het archiveren van de leerlingen vind je hier.

Aan de slag: Ga naar het tabblad Kids en doorloop de stappen om jouw leerlingen opnieuw te koppelen.Bij stap 3 maak je minimaal één groep aan. Maak je gebruik van ParnasSys? Dan is deze aangemaakte groep na het doorlopen van de stappen overbodig en mag dan weer verwijderd worden.

Bij de laatste stap kun je jouw leerlingen gaan importeren. Dit kan op verschillende manieren. Maak je gebruik van ParnasSys? Dan raden we aan een ParnasSys koppeling te leggen. Jouw groep wordt dan automatisch geïmporteerd. Ga vervolgens naar ‘Groepen wijzigen’ om de handmatig aangemaakte groep te verwijderen (deze is anders dubbel).

 

Goed om te weten

 • Handmatig aangemaakte kids accounts zijn bewaard gebleven en kun je terug vinden in het schoolarchief. Kies voor ‘Zoek leerlingen’.
 • Taken die zijn klaargezet zijn gestopt.
 • Ga je leerlingen handmatig toevoegen en herkent het systeem de leerling? Kies dan voor deze leerling anders ontstaan er dubbele accounts.
 • Ga je wachtwoorden printen? Print dan alleen de wachtwoorden in de browser op de computer zoals chrome, en niet in de Gynzy Desktop (je dient namelijk ingelogd te zijn in de browser om de wachtwoorden te kunnen printen).

Ervaren – Aan de slag met verwerking
Welkom terug! Voordat je aan de slag gaat willen we je graag eerst even bijpraten. Als je aan de slag gaat kun je het volgende verwachten:

 • Toegevoegde methodes zijn ontkoppeld.
 • Lesresultaten en rapporten zijn leeg. Deze worden per schooljaar bijgehouden.
 • Behaalde vaardigheidsscores op alle doelen, Eilanden en Werelden zijn bewaard en zichtbaar voor leerkrachten en leerlingen.
 • Volledig nieuw Didactisch handboek met tips en handreikingen over hoe je in praktijk de software kan inzetten. Om snel aan de slag te gaan zijn er ook nieuwe Quick guides met handige beknopte stappenplannen. Je vindt deze documenten in Gynzy.

Zorg dat je de basisstappen van het kopje Kids doorloopt om je leerlingen te importeren. Hoe je ook alweer methodes toevoegt? Dat zie je in het kopje Verwerking.

Nieuw! Startniveau leerlingen instellen
Bij verwerking kun je per leerling het startniveau instellen. Dit startniveau zorgt ervoor dat de leerling kan starten op het niveau van het leerjaar waarin de leerling instroomt. Dit is dus alleen nodig wanneer een leerling nog niet eerder met Gynzy verwerking heeft gewerkt of instroomt in een groep hoger dan groep 4.

Op onze Support-pagina hebben we nog veel meer informatie uitgewerkt. Je kunt daar terecht voor veelgestelde vragen, maar je kunt ons uiteraard ook altijd bellen of mailen voor hulp.