Een goed begin is het halve werk. Om het nieuwe schooljaar sterk van start te gaan, helpen we je graag een handje op weg.

 

Didactisch handboek

In ons Didactisch handboek vind je praktische handreikingen voor jouw dagelijkse praktijk. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen zoals duo-leerkracht, instructiedoelen, plusleerlingen, beoordelingen en handige tips.

 

Om je nog sneller naar de juiste informatie te helpen hebben we voor elk van de vijf scenario’s (voortkomend uit de eerder gemaakte keuzes) een Quick Guide gemaakt. Hiermee kan je snel de voor jouw situatie relevante informatie in dit handboek (terug)vinden aan de hand van het moment van de dag: voor, tijdens of na de les.

 

Het Didactisch Handboek vormt een aanvulling op de Onderwijskundige Verantwoording. We hebben de verantwoording volledig bijgewerkt met de laatste inzichten en uitbreidingen in de software.  

 

Eerste schooldag

De eerste dag van een nieuw schooljaar is vaak een bijzondere en spannende dag. Maak er een onvergetelijke dag van met een leuke kennismakingsles. We hebben al een opzetje gemaakt met onze lessuggestie “Eerste schooldag”. Pas de les aan naar je eigen wensen en sla deze op bij je eigen lessen.

 

Handige opstarters

Breng orde en structuur in de klas met onze tools voor klassenmanagement en dagelijkse routines. Hier zijn een paar voorbeelden:

Voorbereiding/plannen
  • Klasindeling: Pak Klasindeling erbij en je hebt een handige tool waar je bestaande plattegronden kunt kiezen, nieuwe plattegronden kunt maken of bestaande plattegronden kunt verwijderen. Je kan je klasindeling printen door rechts onderin de pagina op het vierkantje met een paginanummer erin te klikken, en te kiezen voor “Pagina printen”.
  • Takenplanner: Met Takenplanner kun je eenvoudig taken inplannen voor je leerlingen, in één overzichtelijk schema.
  • Dagindeling: De tool Dagindeling geeft voor elke dag van de week precies aan wat er op de planning staat. Handig voor jou, en voor je klas.
(Dagelijkse) routine
  • Start van de dag: Begin de dag met Start van de dag en verken met je leerlingen de kalender, het weer, de seizoenen en getalwaarde.
  • Beloningskaart: Het begin van een nieuw schooljaar is een goed moment om afspraken met je klas te maken. Beloon positief gedrag met Beloningskaart en je hebt de rest van het jaar een klas vol engeltjes.
  • Verjaardag: Iemand jarig? Dat moet gevierd worden met Verjaardagstaart of Verjaardagsfeest!
Mini’s

Widgets, oftewel mini’s, zijn dé hulpjes voor in de klas. De ene mini zal wat vaker van pas komen dan de andere, maar een aantal zijn erg handig voor dagelijks gebruik. Denk bijvoorbeeld aan Stoplicht, Stemvolume en Zandloper. Ook Timetimer en Timer zijn je beste vrienden. Pin ze vast op het bord en je hebt ze altijd bij de hand.

 

Wat is er nieuw?

Samen met jullie hulp blijven we Gynzy steeds aanvullen en verbeteren. Zo kun je vanaf nu lessen maken per doel, kun je sneller van les- naar doelkaarten gaan en hebben we aanpassingen aan de beoordelingspagina gemaakt. Ook hebben we de het overzicht van methodes en Werelden in een kleurrijk en fris jasje gestoken.

En zoals je wellicht gezien hebt is Wereldoriëntatie toegevoegd aan het aanbod.

 

Wat kun je dit schooljaar verwachten?

  • Complete integratie van instructie en verwerking! Dit schooljaar gaan we instructielessen aanbieden voor alle leerdoelen. Zo kun je als leerkracht eenvoudig instructie geven die aansluit bij je methodelessen en past bij de leerdoelen en opgaven van Gynzy. Hiermee heb je dé totaaloplossing in handen die de brug slaat tussen methodelessen en gepersonaliseerd leren.
  • Het wordt mogelijk om als leerkracht diepere inzichten te verkrijgen in de voortgang en resultaten van je leerlingen. Hiervoor introduceren we de zogenaamde “leerlingkaart”. Zo weet je snel hoe je leerling ervoor staat en heb je een bruikbaar middel voor voortgangsgesprekken.

Houd onze (volledig vernieuwde) website in de gaten voor het laatste nieuws en belangrijke updates. Vergeet bovendien ook niet te stemmen op nieuwe ideeën of eigen ideeën aan te dragen op wensen.gynzy.com.

 

Contact

Heb je nog vragen, opmerkingen, suggesties of feedback? Dan kun je altijd bij ons terecht! Neem gerust contact met ons op.