Tafels oefenen met Gynzy Kids

Tafeltrainer Draai om

Sinds dit schooljaar heb ik groep 4. En groep 4 is het jaar van de tafels. Dus ook dit jaar zocht ik naar een leuke manier om met tafels bezig te zijn. Regelmatig begint de rekeninstructie met een tafeloefening. Deze tafeloefening kan ik natuurlijk uit de methode doen. Maar ik kan ook naar Gynzy Kids gaan en twee tafels op het bord met de klas doen. Ik gebruik hiervoor de oefening draai om

Klassikaal

Omdat alle kinderen bij mij in een U-vorm zitten en ik 17 leerlingen in de klas heb zitten komen ze om en om naar het bord om het antwoord aan te tikken. Ik zet deze tool in dit geval klassikaal in waarbij ik met de klas de afspraak hebt dat je meteen naar het bord komt als iemand het antwoord gegeven heeft. Kinderen vinden dit vaak leuk om te doen en het geeft meteen een leuke start van de les.

Gynzy Kids Tafeltrainer bordWeektaak

Kinderen krijgen bij mij in de klas ook een weektaak. Bijna elke week staat daar het oefenen van tafels op de weektaak. Ook zet ik er vaak bij welke tafels geoefend moeten worden. Daarbij wissel ik af tussen apps en Gynzy Kids. Soms mogen kinderen ook zelf kiezen waar ze mee aan de slag gaan. Als ze voor Gynzy Kids kiezen zet ik Trainers klaar waarmee de leerlingen met verschillende tafels kunnen oefenen.

Gynzy Kids Tafeltrainer2Differentiëren

In mijn klas zitten ook kinderen die de tafels 1 tot en met 5 allang kennen. Van deze kinderen heb ik een apart subgroepje gemaakt in Gynzy Kids en die oefenen nu de tafels van 6, 7 en 8. De andere kinderen oefenen nog gewoon hun eigen tafels. Gynzy  Kids kun je dus ook prima gebruiken om te differentiëren.

Te gebruiken op meerdere devices

Ik vind het handig om met Gynzy Kids tafels te oefenen want daarbij maakt het niet uit of kinderen op de iPad of de computer werken. Ik vind het fijn dat kinderen op ieder device kunnen werken om de tafels te oefenen.
In het leerkrachtenoverzicht kan ik ook de voortgang van de kinderen zien. En bijsturen, aanmoedigen en motiveren waar dat nodig is.

Ik vind het prettig dat Gynzy Kids zo laagdrempelig is. Ik bied het immers aan via school. Ouders hoeven nu niets extra’s te betalen, en omdat Gynzy Kids op elke device werkt kan ik dit makkelijk door kinderen thuis laten doen.
Het motiveert mij om Gynzy Kids nog beter in te zetten als kinderen enthousiast komen vertellen dat ze ook thuis aan de slag zijn gegaan met het oefenen van tafels.

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen over Gynzy Kids? Stel ze dan hierover of stuur een mailtje naar support-nl@gynzy.com. Gebruik je reeds Gynzy Kids en wil je je ervaring delen met andere leerkrachten? Stuur dan een e-mail naar k.kreutzer@gynzy.com.

, , , , , ,

One Response to “Tafels oefenen met Gynzy Kids”

  1. julia 26-11-2015 at 17:05 #

    ik wil ook de gynzy kids met de schijfen.

Geef een reactie